Salut ,sunt noua aici pe forum si am nevoie de un sfat...ma aflu intr-o situatie nu prea placuta..Momentan traiesc in italia ,am o relatie de un an cu un italian ,nu suntem casatoriti ..sunt insarcinata in luna a cincea..Relatia noastra nu prea e pe roze,m-ar interesa daca eu voi trece copilul pe numele lui si nu suntem inca casatoriti ,in cazul unei despartiri...el ce drepturi va avea asupra copilului,va putea sa imi ia copilul eventual..??ce drepturi am eu ?? imi este cam frica si ma batea un gand sa plec in romania sa nasc acolo dar..nustiu
r.gabi sunt cam confuza la ceea ce mi-ai scris,cum adica minor nascut in strainatate ,incredintat mai usor printr-o hotarare data de o instanta romaneasca???eu am specificat doar ca imi este cam frica sa nascaici in italia si sa trec copilul pe numele lui pt ca relatia mea nu este prea pe roze...cu frica sa nu imi poate lua copilul pe viitor..
Daca nu doriti ca minorul sa capete cetatenia italiana,veniti si nasteti-l in Romania.
Dvs.stiti cel mai bine ce aveti de facut,dar mai ales cine este persoana de langa dvs.
Cantariti bine situatia si faceti ce credeti ca este mai bine ,in primul rand pentru copil,apoi pentru dvs.
Pe intelesul tuturor. Copilul nascut in Romania va primi prin nastere cetatenia Romana mai mult intrucat si mama e cetatean ROMAN. Stabilirea paternitati este mai usoara mai rapida, iar in 99% din cazuri copilul este incredintat mamei.
Daca nasteti in Italia se aplica legislatoia italiana( mult mai avantajoasa ca si protectie a copilului si mai aplicabila) daca nu vreti sa va recunosca copilul veniti si nasteti in Rom. Ii va fi mult mai greu sa faca ceva....