Salut ,sunt noua aici pe forum si am nevoie de un sfat...ma aflu intr-o situatie nu prea placuta..Momentan traiesc in italia ,am o relatie de un an cu un italian ,nu suntem casatoriti ..sunt insarcinata in luna a cincea..Relatia noastra nu prea e pe roze,m-ar interesa daca eu voi trece copilul pe numele lui si nu suntem inca casatoriti ,in cazul unei despartiri...el ce drepturi va avea asupra copilului,va putea sa imi ia copilul eventual..??ce drepturi am eu ?? imi este cam frica si ma batea un gand sa plec in romania sa nasc acolo dar..nustiu
multumesc pt rasp-uri ,totusi sa spunem ca ar merge totul bine intr-un final si voi merge inainte cu relatia mea(imi fac curaj....) sa sper ca un maine va fi bine totusi??...in fine ,in cazul in care nasc aici dar totusi trec copilul pe numele meu ,el doar sa il recunoasca ....fara sa il trec pe numele lui ,asta pana cand ne casatorim ,cand vad ca situatia s-ar schimba...el ce drepturi ar avea ??? ar putea sa imi ia copilul?? am tot auzit tot felul de povesti pe aici...mie cam frica si sunt tare confuza ,nush ce sa fac...legislatia italiana antoanela e mai avantajoasa ca si protectie pt copil in cazul in care il trec pe numele lui si are cetatenie ,nu???