avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața, Mă poate ajuta cineva cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața, Mă poate ajuta cineva cu un raspuns, nu reusesc ...

Bună dimineața,
Mă poate ajuta cineva cu un raspuns, nu reusesc sa inteleg daca am nevoie sau nu de preaviz. Detin contract pe perioada nedeterminată, inceput la data de 01/12/2021 cu o perioadă de proba de 90 de zile. Întrucât mi-am gasit un loc de muncă mai bun, pe care nu as vrea sa il pierd, este posibil să nu mai stau in preaviz la actuala companie?
Cel mai recent răspuns: Adela112 , utilizator 12:34, 17 Decembrie 2021
Nu trebuie sa stati in preaviz, in perioada de proba se poate pleca oricand.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Faceti o notificare scrisa, in dublu exemplar, in baza art. 31, alin. 3 din Codul muncii-Legea 53/2003, o duceti la R.U pentru inregistare si "La revedere".
Sa pastrati un exemplar cu numarul de inregistare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Preavizul se acorda doar pentru demisie sau concediere in anumite situații.

In acest caz, nu va depuneti demisia ci mergeti pe dispozitiile legale menționate mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos tuturor pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, sunt angajata la o societate cu CIM pe per nedeterminata si ma aflu in per. de proba de 90 de zile. Va rog sa imi spuneti cum pot pleca in cel ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)