avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la calitatea de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la calitatea de mostenitor

Bună ziua,
Renunțarea la succesiune mă absolvă de plata unor datorii ale rudelor? Si de plata cheltuielilor de judecată in procese mostenite?
Tatal este decedat, mama trăiește in altă țară și aș vrea să renunț la orice aș putea moșteni de la ei amândoi, fie proprietăți sau datorii, este posibil să evit orice contact juridic in acest fel ?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: angajat001 , utilizator 15:54, 19 Decembrie 2021
Buna ziua,
Prin renuntare la succesiune nu veti fi obligata la plata detoriilor mostenirii. Veti putea renunta doar la succesiunea celui care a decedat deja.
Mi-a fost instituită poprire pe contul de salariu pt cheltuieli de judecată ale unui proces in care am fost doar moștenitor... vreau să evit implicarea in posibile viitoare procese legat de orice ar avea legatura cu familia din care am facut parte, nu ma intereseaza proprietatile si vreau sa evit plăți viitoare pentru lucruri in care nu vreau sa fiu parte....

Mihail Croitoru a scris:

Buna ziua,
Prin renuntare la succesiune nu veti fi obligata la plata detoriilor mostenirii. Veti putea renunta doar la succesiunea celui care a decedat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

care este termenul de acceptare a succesiunii? citi1998 citi1998 Tata a decedat in 9 martie 2012. Care este termenul in care pot sa declar ca accept succesiunea ? 6 luni sau 1 an ?? (vezi toată discuția)
Despagubire frate Adyvaly2000 Adyvaly2000 Buna ziua..am si eu o intrebare. Daca mama este decedata,tatal traieste,iar eu vreau sa l despagubesc pe fratele meu,ca sa mi ramana mie apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune prima casa andreea_popescu andreea_popescu Ap. pe care vreau sa il achizitionez cu Prima Casa are 2 proprietari dintre care unul a decedat. Din casatoria lor a rezultat un copil.Dupa 15 ani de la deces ... (vezi toată discuția)