avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accesiune imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accesiune imobiliara

buna ziua,
ma numesc manea nicolae si as avea urmatoarea problema:
in anul 1996 a murit tatal meu, care avea o actiune in valoare de 1.000.000 lei.
in anul 1997 am facut mostenirea , iar fratele meu ca sa poata sa vinda actiunea noi copii(eu, un frate si o sora) am renuntat conform art,700 cod civil, la notar, urmind ca
ulterior sa se refaca actul si sa avem iar toti dreptul(fratele are 3/4 iar mama 1/4)
in anul 2000 am construit doua camere mansardate fara autorizatie de constructie si pe teren mai este o baie si o magazie care sunt dinainte de revolutie tot fara autorizatie(asa era pe atunci)
cind am mers la notar sa refacem actul n-i sa spus ca singura posibilitate este actul de vinzare-cumparare(asta se intimpla in anul 2003)
am incercat sa facem cadastrul dar avem probleme autorizatiile de constructie care nu exista.
se poate deschide un proces de accesiune imobiliara prin care sa se constate constructiile fara autorizatie(se fac cumva masuratori din partea judecatoriei adica un fel de cadastru?;mentionez ca actul de proprietate pe vechea casa este o hotarare judecatoreasca, nu avem autorizatii nimic decit hotatarea) si sa se dea drept de proprietate, dupa care fratele sa ne vinda sau doneze noua partile la care am renuntat?
ce alte posibilitati ar exista?

Va multumesc anticipat.

ps:mentionez ca fratele nu este de rea credinta si doreste sa ne primin partile inapoi fara nici o retinere
Invocati accesiunea imobiliara artificiala.(judecatoria competenta e cea in a carei raza teritoriala e situat imobilul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala? inm2015 inm2015 Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren. Dupa 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara nicolae242 nicolae242 buna seara am construit doua camere mansardate fara autorizatie,iar pe teren mai exista o baie si o magazie tot fara autorizatii(de fapt si casa veche cind a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, na munesc nicolae, in anul 1996 am renuntat la succesiune ... nicolae12 nicolae12 Buna seara, ma numesc Nicolae, in anul 1996 am renuntat la succesiune in favoarea fratelui din anumite motive( urmand ca el sa reinapoieze partea care mi se ... (vezi toată discuția)