avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pentru dezbaterea mostenirii pana intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pentru dezbaterea mostenirii pana intr-un an ( deces ...

Buna ziua, pentru dezbaterea mostenirii pana intr-un an (deces parinte) se mai plateste acel 1% impozit catre stat din valoarea totala a bunurilor sau doar taxa pentru succesiune si certificatul de moștenitor? Cat ar fi aproximativ costurile acestora (taxa si certificatul)?
Certificatul fiscal trebuie luat in format fizic sau il pot lua si online fiind in alt judet?
Cadastrul si intabularea imobilelor trebuiesc refacute odata cu succesiunea?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2021
Cristal007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristal007 , utilizator 08:45, 31 Decembrie 2021
Va multumesc! Toate cele bune!

DlGoe a scris:

@Cristal ATENTIE! Sunt 2(doua) certificate fiscale.
-Certificat(e) de atestare fiscala pentru imobilul/imobilele detinute de defunct (se obtine de la DITL)
-Certificat de atestare fiscala pentru defunct (se obtine de la ANAF-ul ultimului domiciliu pe baza unei delegatii primite de la notar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)
Procedura pentru succesiune benm benm Buna ziua, As fii interesat sa aflu care este procedura si costul unei succesiuni in Bucuresti. Tatal mea a decedat luna trecuta si eu sint singurul ... (vezi toată discuția)