avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al 2-lea job beneficiaza de bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al 2-lea job beneficiaza de bonuri de masa

Buna ziua,

Am doua locuri de munca , la primul loc nu primesc bonuri de masa,in schimb la cel de al 2-lea loc de munca firma la care lucrez orea angajatilor bonuri de masa.
Mie nu imi dau ca spun ei am doua locuri de munca si nu imi pot da.Eu lucrez la ei cu norma intreaga de 8 h/zi si am contract de colaboare pe perioada nedeterminata.
Intrebarea mea este urmatoarea: este normal sa nu beneficiez de bonurile de masa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 12 Ianuarie 2010
Legal are voie sa beneficieze ... ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus :)

Cred ca este vorba despre art.2 din Normele de aplicare ale legii care mai contine o conditie , si anume : existenta CCM la nivel de unitate ..:)
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
stiu ca tichetele de masa se acorda in cazul in care angajatorul are profit.;)

in cazul unui c.i.m. cu timp partial angajatorul poate spune ca ziua de munca are 8h si ca numai in acel caz se pot da tichete de masa!
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

stiu ca tichetele de masa se acorda in cazul in care angajatorul are profit.;)

Si aceasta este o conditie de acordare a tichetelor de masa ... dar topicul era deschis pentru acordarea de tichete in cazul c.i.m. cu timp partial ...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Ce drepturi are un angajat cu jumatate de norma (4 ore pe zi)? Poate primi tichete de masa si cate pe luna? Dar concediul de odihna cum se calculeaza? Va ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diana_1111 diana_1111 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa ofere bonuri de masa unor angajati iar altora nu. Si asta in conditiile in care toti angajatii ... (vezi toată discuția)
Oprire bonuri de masa si conditii de demitere gbaii gbaii 1. Se poate legal, ca un angajator sa nu mai dea salariatilor bonuri de masa, fara sa-i anunte in prealabil, avand doar ca explicatie ca firma merge in ... (vezi toată discuția)