avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am un contract de vanzare cumparare, pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am un contract de vanzare cumparare, pe numele meu ...

Buna ziua,
Am un contract de vanzare cumparare, pe numele meu si al sorei mele,jumatate din proprietate eu si ea cealalta jumatate.Eu vreau sa ii vand sorei mele jumatatea mea insa pe contract este trecut si sotul meu care este cetatean strain (arab), avand in vedere acest aspect eu pot vinde jumatatea mea fara a fi prezent si sotul meu?
Ca sa fac vanzarea este nevoie de contract de vanzare cumparare sau se face o ”cedare” in care sa fie specificata suma?
Dat fiind ca sotul meu este cetatean cetatean arab al Emiratelor Unite ,el poate avea drept de proprietate in Romania daca achizitionez o casa in Romania?
Cel mai recent răspuns: CILO , utilizator 11:03, 21 Decembrie 2021
Cedarea in schimbul unei sume, se numeste vanzare. Deci se incheie un contract de vanzare.
Ca sa ii vindeti surorii jumatatea dvs, trebuie sa fie prezent si sotul si sa vindeti impreuna.
Cetatenii statelor non UE pot dobandi numai dreptul de proprietate asupra constructiilor si dreptul de folosinta asupra terenurilor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea/vanzarea apartamentului cu drept de superficie roriro roriro Buna seara, Eu (cetatean roman) si sotul meu (cetatean strain non-UE, fara acorduri bilaterale asupra cumpararii terenurilor) vrem sa cumparam un ... (vezi toată discuția)
Divort-am nevoie de ajutor irinel26 irinel26 Sunt casatorita din mai 2005 cu un cetatean libanez.Casatoria a avut loc la ambasada Romaniei din Abu Dhabi,Emiratele arabe unite,dar ulterior nu a fost ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)