avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ...

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de cel de-al doilea tată care și el a murit, făcând precizarea ca mai are un frate și o sora iar casa a fost cumpărata înainte de căsătorie (doar de cel de-al doilea tata, nefiind implicati frații tatălui meu) fără ca niciunul sa facă vreo succesiune după ce a murit mama noastră?
Cel mai recent răspuns: FabianOnel , utilizator 14:05, 3 Ianuarie 2022
Ca totul sa fie clar, tatal vitreg apare in actele dumneavoastra de stare civila? Cumva v-a infiat?
Nu sunt înfiat ci s-a căsătorit cu mama
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
FabianOnel a scris:
eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de cel de-al doilea tată


Este frumos că-i ziceți tată, dar nu vă era tată. Era doar soțul mamei și atât. V-ar fi fost tată dacă vă înfia/adopta în mod legal.
Legal nu îl moșteniți pentru că nu sunteți rudă cu el. Legătura dintre un soț și rudele celuilalt soț se numește afinitate (iar nu rudenie). Există soți, rude și afini. (apropo, soții nu sunt rude sunt ...soți). Iar legea cheamă la moștenire (moștenirea legală) pe soțul supravietuitor (acolo unde există) și rudele defunctului. (nu și afinii).

L-ați fi moștenit dacă vă lăsa vreun testament (moștenire testamentară). In absența unui testament în favoarea dvs. moștenirea legală este culeasă de rudele lui (fratele și sora defunctului).

Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru informații! O zi frumoasa în continuare și an nou fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lysa lysa Buna ziua, In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor ... (vezi toată discuția)
Sucesiune dupa parinti cosara petru cosara petru O mica neclaritate am si eu ptr ca am fost atacat,verbal,de o cumnata.Sant copil din flori,cum se spune,nascut in 1967.Mama s-a casatorit legal in 1969,aprilie ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)