Bună ziua, pentru calculul indemnizației de creștere a copilului... În ultimile 24 luni am realizat 12 luni lucrate dar nu consecutiv. (anterior nașterii copilului). Într-o luna am lucrat 3 zile, în alta luna 2 zile, iar în alta luna 1 zi... Toate acestea au fost în cele ultimile 12 luni anterior nașterii copilului... La calculul indemnizației acestea se calculează ca luna întreaga? Nu se cumulează cu celelalta perioada (lunile 12-24 anterior nașterii) pana la completarea lunii? Mulțumesc!
OUG 111/2010
art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6).
(3) Prin excepție, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
......
Dacă în primele 7 luni am avut să-l net 3000 (norma întreaga) ,iar în următoarele 5 luni o medie de 300 net(am lucrat în jur de 2-3 zile în lunile respective), iar înaintea acestor 12 luni am mai lucrat 5 luni cu norma întreaga tot salariu de 3000....cand primesc imdnizatia se face media între cele 7 luni adunate cu cele 5 luni în care am lucrat 2-3 zile??? Sau se cumulează și cu cele anterioare acestor 12 luni??? Mii de mulțumiri!