avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, pentru calculul indemnizației de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, pentru calculul indemnizației de creștere a copilului... ...

Bună ziua, pentru calculul indemnizației de creștere a copilului... În ultimile 24 luni am realizat 12 luni lucrate dar nu consecutiv. (anterior nașterii copilului). Într-o luna am lucrat 3 zile, în alta luna 2 zile, iar în alta luna 1 zi... Toate acestea au fost în cele ultimile 12 luni anterior nașterii copilului... La calculul indemnizației acestea se calculează ca luna întreaga? Nu se cumulează cu celelalta perioada (lunile 12-24 anterior nașterii) pana la completarea lunii? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 28 Decembrie 2021
OUG 111/2010
art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6).
(3) Prin excepție, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
......
Dacă în primele 7 luni am avut să-l net 3000 (norma întreaga) ,iar în următoarele 5 luni o medie de 300 net(am lucrat în jur de 2-3 zile în lunile respective), iar înaintea acestor 12 luni am mai lucrat 5 luni cu norma întreaga tot salariu de 3000....cand primesc imdnizatia se face media între cele 7 luni adunate cu cele 5 luni în care am lucrat 2-3 zile??? Sau se cumulează și cu cele anterioare acestor 12 luni??? Mii de mulțumiri!
Se cumuleaza veniturile nete din cele 12 luni eligibile pentru CCC.
Pentru ultimile 12 luni consecutive, nu ultimile 12 eligibile.

Cornel Vasile a scris:

Se cumuleaza veniturile nete din cele 12 luni eligibile pentru CCC.

Pentru lunile eligibile pentru CCC .....lunile pot fi consecutive/succesive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate/ de crestere copil Valias Valias Buna ziua, O prietena de-a mea, insarcinata in 7 saptamani, are contract de munca (perioada determinata) din 29 octombrie 2012. Data aproximativa a nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului paraschiva28 paraschiva28 Buna ziua! am nevoie de un raspuns daca e posibil referitor la faptul ca am 10 luni lucrate cu carte de munca si doresc sa imi schimb locul de munca...am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mironelena33 mironelena33 tatal nu are 12luni consecutive, muncite, anterioare nasterii copilului. copilul este nascut pe 2.12.2015 iar el si-a schimbat locul de munca la 1 sept., ... (vezi toată discuția)