avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mă aflu momentan în vizită la iubitul meu american, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mă aflu momentan în vizită la iubitul meu american, în New ...

Mă aflu momentan în vizită la iubitul meu american, în New York. El dorește să îmi facă un cadou în bani ce depășește suma de 25.000 lei. Cum putem încheia un contract de donație pentru a evita plata impozitului? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:04, 28 Decembrie 2021
Procura va fi redactata in limba romana. Daca iubitul nu cunoaste limba romana va trebui asistat de un interpret autorizat (gasiti o lista pe site-ul consulatului). In principiu nu aveti nevoie de un model iar cei de la consulat ar trebui sa va asiste in stabilirea continutului, daca e nevoie. (subsemnatul, cetatean american, imputernicesc pe ... cetatean roman sa incheie toate formalitatile necesare autentificarii unui contract de donatie prin care donez acesteia suma de XXX , care se va remite prin transfer bancar in contul nr. XXX pana ce mai tarziu la data de XXX. + alte mentiuni privind provenienta ori destinatia banilor, daca este cazul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru ... alexandersone alexandersone Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea speta: - Este vorba despre o succesiune, unul dintre mostenitori se afla in ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate vanzare imobil NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''. Vanzatorul imobilului a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)