avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cereri cu valoare redusa
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cereri cu valoare redusa

Buna ziua,

Mi-a fost anulata o cursa aeriana si am fost anuntat despre aceasta cu 1 zi inainte. In acea perioada nu eram in stare de urgenta, iar motivul a fost 'cauze operationale'.

Conform unei hotarari europene, sunt indreptatit sa fiu despagubit cu 400 de euro. Din cate am inteles, ANPC poate amenda compania daca nu ii poate obliga sa ma despagubeasca. Din pacate ANPC nu mi-a raspuns de 4 luni si mi-am pierdut speranta ca vor putea sa ii determine sa imi ofere despagubirea.

Am citit ca exista o procedure europeana pentru cereri cu valoare redusa si as dori sa ma adesez direct instantei pentru plata despagubirilor. Din pacate nu gasesc informatii unde mai exact ar trebui sa depun cererea pentru chemare in judecata. Se face la judecatoria din raza judelui de resedinta? Exista o judecatorie speciala?
Cel mai recent răspuns: student02 , utilizator 19:11, 27 Decembrie 2021
Adresati direct cererea companiei aeriene.
Ei știu ce au de făcut.
Mi-au ignorat trei cereri pana acum. Din asta trag concluzia ca nu vor sa-mi plateasca despagubirie.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
student02, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal cine are obligatia sa ma despagubeasca oroian-rodica oroian-rodica Cumpar bilet de avion de la o agentie de turism.. Compania cu care ar fi trebuit sa zbor da faliment. Zborul se anuleaza. LEGAL cine are obligatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Anpc si avocatul poporului ma ignora student02 student02 ANPC si Avocatul Poporului ma ignora Am depus o plangere la ANPC in legatura cu anularea unui zbor aerian acum 8 luni, am mai depus una acum 5 luni facand ... (vezi toată discuția)
Probleme linie aeriana serban1 serban1 Buna ziua, La sfarsitul lunii august, zborul meu pentru bucuresti - beijing via un alt oras european a avut intarzieri ce au condus la o noapte petrecuta in ... (vezi toată discuția)