avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ma poate obliga sa-i restitui avansul?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ma poate obliga sa-i restitui avansul?

Bună ziua, Eusebio este numele meu și vin cu următoarea situație, la care sper și va rog sa primesc un raspuns: un client a comandat de la magazinul la care lucrez un generator în suma de 22.445 RON. Am perceput un avans de 5000 RON cu factura și bon fiscal de la client, persoana fizica, factura pe care a acceptat-o și semnat-o, urmând ca restul sumei sa se achite la livrarea fizica a generatorului 7-10 zile de la comanda). Nu exista un contract de vanzare-cumparare incheiat, iar pe factura am scris cu pixul și valoarea totala a produsului, informativ. Clientul a putut vizualiza și analiza generatorul în magazin deoarece aveam unul pe stoc adus pentru altcineva. De asemenea acest generator a fost echipat la cererea clientului cu panou de automatizare, acesta fiind opțional, la cerere. Problema este ca acest client invoca diverse motive pentru a nu se prezenta la ridicarea produsul, iar în final nu mai răspunde la telefon pentru a-i livra produsul și a incasa restul de bani. Ce este de făcut în acest caz? Ma poate obliga sa-i restitui avansul? Îl pot obliga sa plătescă produsul comandat si echipat la cerere cu acel panou de automatizare? Nu as vrea sa rămân pe stoc cu acest produs destul de scump și greu de vândut. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Eusebio777 , utilizator 11:06, 28 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Bună seara, mulțumesc pentru răspuns. Și totuși comandam lucruri asa ca să ne aflam în treaba, fără sa le mai și luam, iar comerciantul bate în buza? Nu mi se pare corect.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
Eusebio777, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Va dau numerele de telefon ale persoanei sa-i ascultați "povestea" :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare produse care sunt pe stoc. lorandreea lorandreea As dori parerea unui contabil. Detin un magazin online si un client a platit integral o comanda prin transfer bancar. O parte din produse sunt pe stoc, iar ... (vezi toată discuția)
Tva in regim dropshipping pentru romania StefanRad StefanRad Buna ziua! Detin o firma neplatitoare TVA si as dori sa fac dropshipping direct din china in Romania si am cateva nelamuriri in privinta platii TVA-ului pentru ... (vezi toată discuția)
Control anpc in derulare pentru nerespectare factura proforma generata automat de sistem mail4me mail4me Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la un control OPC facut pe baza unei reclamatii ca am refuzat livrarea unor produse la pretul din factura ... (vezi toată discuția)