Buna ziua.Mar interesa sa stiu daca firma poate plati un salariat in avans.Adica el sa stea acasa si firma sa ii plateasca acele zile ca si cum ar fi la lucru si firma sa isi recupereze ulterior bani platiti.As vrea sa stiu daca acest lucru este stipulat in lege.Multumesc
de ce lipseste angajatul? daca nu are concediu medical, de odihna, poate cere concediu fara plata ca nu poate lipsi nemotivat. Si poate cere un avans din salariul viitor, i se acorda, sau nu.
Situatia sta asa.Angajatorul in prima faza ma chemat la lucru.Din lipsa de componente nu am mai fost.Cand am primit fluturasul de salariu mam trezit cu acele 2 zile platite zicandumi ca firma conform legi poate sa ma plateasca in avans.Ulterior trebuia sa recuperez lucrand 2 zile de sambata sau duminica.Precizez ca acele 2 sambete fiind platite cu 200%.Voiam doar sa stiu daca firma poate plati in avans niste zile si salariatul sa stra bine mersi acasa.Ma intereseaza daca e legal asa ceva??
Potrivit legii, Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, inscontractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
In practica, sunt angajatorii care platesc pe sistemul avans + lichidare ... Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
Persoanele care ocupă funcții de conducere care asigură reprezentarea administrației în raporturile cu angajații/lucrătorii sau care participă la decizia conducerii întreprinderii la nivelul unității nu pot fi aleși ca reprezentanți ai angajaților/lucrătorilor.
Plata salariului
badeaminel
Daca firma are probleme Economice poate sa ne acorde doar 75%din salariu tinand cont ca am lucrat toata luna , firma sustine ca lucrand in Acord poate sa ne ... (vezi toată discuția)