avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termene contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

termene contestatie executare silita

Buna ziua!
Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, va rog! Fiind vorba de un dosar de executare silita inceput in 2018, cu popriri pe conturi dar fara retineri, se face o pauza pana in 2021 cand se trimite o a doua instiintare privind masura popririi catre angajator. Se face contestatie si se respinge pentru exceptia tardivitatii. Intrebare: a doua instiintare nu beneficiaza de cele 15 zile de contestare? Sau totul se rezuma doar la primele acte trimise? De asemenea, hotararea de incuviintare nu mentioneaza suma, nici aceasta nu se poate contesta dupa cele 15 zile? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgiana Ciocoveanu , Avocat 12:27, 31 Decembrie 2021
Buna seara,

Fiind vorba de acelasi dosar de executare silita, nu mai poate fi contestata instiintarea de poprire la angajator in termenul de 15 zile (cel mai probabil v-ati angajat pe parcurs si intre timp a primit executorul judecatoresc raspunsul de la autoritati ca figurati angajata).
Incheierea de incuviintare a executarii silite nu mentioneaza suma, ci doar numele creditorului, debitorului, executorului judecatoresc, iar ea poate fi atacata in termen de 15 zile de la primirea primelor instiintari de poprire/existenta dosarului de executare (ati fi putut sa o atacati in 2018, daca existau motive).
Va multumesc mult! Mai am o intrebare, daca se poate; Daca contractul de credit s-a incheiat in 2006, cesiunea de creante a avut loc in 2008, contestatia se poate face pe vechiul cod?
Buna ziua,
Contestatia se face in functie de momentul la care a inceput executarea silita, iar in 2018 era aplicabil noul cod.
Si din 2008 pana in 2018 nu s-a intamplat nimic? Ati platit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Executare silita ancamois ancamois buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)