Buna ziua . De ani de zile ma confrunt cu aceeași problema , locuiesc la etajul 4/4 și de câțiva ani îmi ploua realmente in casa . Terasa a mai fost reparata in trecut , dar evident a fost făcută o treaba de mântuială deoarece a fost doar o chestiune de timp pana apa și-a făcut loc printre cârpeală făcută anterior . De 4 luni de zile am discutat cu administratora și am reușit sa strâng semnăturile locatarilor urmând ca atunci când vremea este prielnică sa se apuce iar de cârpit . Întrebarea mea pentru dumneavoastră este , cine urmează sa suporte cheltuielile din interiorul apartamentului deoarece nu este prima data când revonez doar ca sa ajung in același punct , aici s-ar încadra absolut tot holul , debaraua și un colt de la sufragerie unde apa deja a distrus tavavanul , respectiv pereții pana aproape de panoul de siguranța , sa nu mai Menționez ca in interiorul scării blocului , in colțul ușii începe deja sa cada material din tavan / pereți . Întreb deoarece , din păcate , ma aștept ca după “renovarea” terasei , dacă iar ma apuc sa îmi renovez interiorul apartamentului unde a fost afectat sa fie o chestiune de timp pana sa ajung înapoi in aceeași situație .
1-Terasa imobilului d elocuit in comun reprezinta parte comuna,a carei stare yehnica intra in responsabilitatea exclusiva a asicatiei de proprietari
2-Conform disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari-reprezentantul legak al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta decizionala,care apara interesele asociatiei si ale proprietarilor in relatiile cu tertii inclusiv in instanta de judecata
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
3-Legal,deficientel generate de partea comuna de condominiu se suporta de catre asociatia de proprietari
Practic sunt rarisime cazurile in care asociatia de proprietari isi asuma asemenea responsabilitati
Ideal ar fi sa incheiati asigurarea facultativa cu risc ,iar in eventualitatea cand se repeta situatia,asiguratorul ca restitui c/v prejudiciu constatat si se va ridica cu pretentii impotriva asociatiei de proprietari pin instanta prin actiune in regres
Terasa blocului
stefanfane
Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)