avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vor sa ma angajeze, dar fara carte de munca, imi cer ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vor sa ma angajeze, dar fara carte de munca, imi cer PFA pentru un simplu job de merchandiser

Buna ziua,

Va rog sa mi spuneti de ce firma la care ma voi angaja ca merchandiser , nu vor sa mi faca , carte de munca si practic ma obliga sa mi fac PFA. Este in regula aceast lucru ?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 13:10, 24 Februarie 2010
da nu este ceva anormal.trebuie ca tu sa faci contracte cu casa de pensii , casa de sanatate somaj si platesti si impozitul pe venit. adica 40% din ceea ce incasezi.
Este corect si chiar legal.
"Angajatorul"doreste sa evite cheltuielile cu salarizarea care il impovareaza, de aceea va solicita sa va autirizati ca PFA pentru a incheia un contract comercial , pretul contractului fiind poate chiar mai mare decat pretul muncii pe care vi l-ar palti daca ati fi sub incidenta unui CIM.
Va rog sa imi spuneti care sunt dezavantajele si avantajele unui PFA comparativ cu cartea de munca, pentru mine ca angajat :-/?
Newa a scris:

Va rog sa imi spuneti care sunt dezavantajele si avantajele unui PFA comparativ cu cartea de munca, pentru mine ca angajat :-/?

va platiti singura toate contributiile la stat (cas, sanatate, somaj, etc) in cazul pfa
...iar avantajul este ca puteti negocia cu firma un venit mai mare decat in cazul CIM, firmele uneori chiar sunt dispuse la asta mai ales pentru, fidelitate , eficienta...etc
Nu trebuie sa va sperie o asemenea alternativa !
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sugerare pfa FunnyGhost FunnyGhost Buna ziua, De curand seful de la munca mi-a spus ca daca vreau in continuare mariri de salariu sa imi fac PFA pentru ca in cartea de munca am trecut salariu ... (vezi toată discuția)
Pfa vs. cim IONELAP IONELAP Momentan lucrez cu contract individual de munca (asa am lucrat decand m-am angajat prima oara), dar vreau sa-mi schimb locul de munca. La firma la care am ... (vezi toată discuția)
Transformare ContSters60781 ContSters60781 Sunt utilizatori ai caror firme au cazut de acord cu angajatii sa nu mai lucreze cu acestia in baza contractelor individuale de munca ci in baza unor contracte ... (vezi toată discuția)