avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu asigurare si ...

Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu asigurare si dupa aceea a decedat, ce se intampla in situatia urmatoare: In evidenta medicului de familie se regasesc afectiuni preexistente (in urma cu de 10 ani ) dar ea murit de covid iar ei motiveaza ca nu pot asigura creditul pentru ca a avut acele boli preexistente si aceasta este principala cauza din care se moare de covid. Acum cand a decedat, au cerut o fisa de la medicul de familie , dar cand a contractat creditul nu au cerut nici o dovada si au mers pe incredere. Este corect cum procedeaza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Cornescu , Avocat 13:31, 31 Decembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
A declarat bolile cand a facut asigurarea sau a scris ca nu se stie suferind de vreo boala?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, la banca nu te intreaba nimeni nimic in legatura cu acea asigurare de deces. Si nici nu te lamureste despre conditii. Pe de alta parte, procedura implica verificarea bolilor preexistente la medicul de familie. intotdeauna la acest tip de asigurare. Discutia insa privind cauzele decesului este destul de sensibila si subiectiva, mai ales cand e vorba de COVID.

gi-jane2 a scris:

A declarat bolile cand a facut asigurarea sau a scris ca nu se stie suferind de vreo boala?

De declarat nu cred pentru ca trecusera ceva ani si nu era sub tratament . La banca mi sa spus ca nu

Mihaela Molnar a scris:

Din pacate, la banca nu te intreaba nimeni nimic in legatura cu acea asigurare de deces. Si nici nu te lamureste despre conditii. Pe de alta parte, procedura implica verificarea bolilor preexistente la medicul de familie. intotdeauna la acest tip de asigurare. Discutia insa privind cauzele decesului este destul de sensibila si subiectiva, mai ales cand e vorba de COVID.

Si ce putem sa facem in acest caz?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va judecati cu societatea de asigurari si ramane de vazut ce v-a iesi. Dovediti cauza decesului

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Asigurare de deces...banca GHITA_OCTAVIAN GHITA_OCTAVIAN mama a avut un imprumut la o banca a platit 2 ani si a decedat. in contrct specifica ca are o asigurare de deces cu o firma. am depus tot ce mia cerut banca ... (vezi toată discuția)