avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea ...

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea problema. Sora mea vrea sa-mi lase prin testament un apartament, ea are un copil care este deacord cu asta. Eu nu am copii, doar sotul meu are doi copii dintr-o casatorie anterioara. Intrebarea mea este :Ce drept ar pute aavea sotul meu si copii vitrigi la acestest apartament.? Pentru intocmirea testamentului trebuie nepoata si sotul ei se prezinte la notar?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:37, 4 Ianuarie 2022
@trandafir2: Nu mai dati informatii eronate. Cititi art. 693 si 964 din Codul civil.
Cea ce spui tu ca: "Daca dvs decedati, sotul dvs mosteneste de pe urma dvs." este fals. In vechiul cod civil se prevedea mostenirea de catre sotul supravietuitor a intregii averi in cazul inexistentei de mostenitori. (din toate clasele). In Noul cod civil, daca nu sunt mostenitori cu vocatie succesorala, partea ce ar reveni acestora (daca ar exista) se transmite UAT (primariei).
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
c-elian a scris:
@trandafir2: Nu mai dati informatii eronate. Cititi art. 693 si 964 din Codul civil.

Ok, Ma apuc sa il citesc pe primul. Am citit. Superficia. Articolul 693. Noțiune. Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcție pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superficiarul dobândește un drept de folosință.
Ce-i cu asta?
Buna ziua și La multi Ani tututor. Aș recomanda călduros persnoaelor care nu au pregătire juridica sa se abțină de a da sfaturi juridice care produc confuzie și nu numai. Oamenii se adresează acestui site pentru răspunsuri juridice nu pentru explicații ciudate ca sa nu le numesc altfel. S-a explicat clar : la moartea doamnei , neavând copii soțul supraviețuitor moștenește tot ce se găsea în patrimoniul acesteia la momentul decesului, deci inclusiv respectivul apartament dobândit prin testament. La decesul soțului este evident ca apartamentul va fi moștenit de copiii soțului. Copiii proveniți dintr-un alt matrimoniu anterior nu pot fi " recunoscuți" de celălat soț din noul matrimoniu, Pot fi adoptați, dare nu rezulta ca ar fi cazul .Succesiunile sunt un capitol important din Codul Civil. Nu este suficientă lecturarea lor pentru a înțelege cum funcționează.
"S-a explicat clar : la moartea doamnei , neavând copii soțul supraviețuitor moștenește tot ce se găsea în patrimoniul acesteia la momentul decesului"

Asta dacă soția ii lasă testament soțului sau dacă nu mai are alte rude pana la gradul 4.
Evident, dar nu mai am simtit nevoia sa detaliez , în astfel de cazuri este normal ca persoana interesată sa consulte un avocat cu specificarea tuturor situațiilor. Ideea era ca am citit aici pe forum păreri așa-zis juridice de la persoane care , cu tot respectul pentru bunăvoința, nu erau autorizate sa dea răspunsuri juridice.

Alte discuții în legătură

Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)