avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, as dori sa stiu daca imi pot lua doar cel ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, as dori sa stiu daca imi pot lua doar cel de-al doilea ...

Buna ziua, as dori sa stiu daca imi pot lua doar cel de-al doilea an pentru cresterea copilului si sa lucrez in primul. Am cautat peste tot aceasta informatie si nu am gasit niciun raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 3 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti lua, doar cel de-al doilea an pentru cresterea copilului si sa lucrati in primul.
In cei 2 ani de crestere a copilului se poate lua oricand concediu de crestere a copilului. De exemplu se poate lua 2 luni, apoi se poate reveni la munca pentru 3 luni si apoi se poate reintra din nou in concediu.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
alecri89, utilizator
Se poate situatia descrisa dedvs.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
art.12
....
(3) Acordarea indemnizației pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție se face la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanța de urgență.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil croberta croberta daca salariata se hotaraste sa revina din concediu crestere copil dupa 6 luni, poate sa.l mai solicite in cazul in care firma intra in faliment ? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie lauraelena22 lauraelena22 Buna ziua, As vrea sa ma lamuriti la 2 intrebati: 1. Sunt in concediu crestere copil, cerere facuta pe 2 ani, adica intoarcere la serviciu in aprilie 2018, ... (vezi toată discuția)
Ccc Andra2806 Andra2806 Buna ziua!Daca sunt in ccc si ma intorc la munca intru in stimulent si daca la munca nu mi covine pot reintra in ccc! (vezi toată discuția)