avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La achizitia unui imobil este obligatoriu sa fie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La achizitia unui imobil este obligatoriu sa fie prezenta pentru ...

La cumpararea unui imobil este obligatoriu sa fie prezenta pentru a semna si sotia?
Daca imobilul este achizitionat din fonduri proprii se mentioneaza acest aspect in CVC ?
Cel mai recent răspuns: Alexe Miclaus , utilizator 11:13, 3 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie sa fie prezenta sotie.
ce fonduri proprii? de unde provin banii ?
trebuie sa declarati asta, ca sunt proprii si ar trebui sa semneze si sotia ca asa e ca sa intabulati ca bun propriu, sa nu mai treceti cu bunul prin partaj
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar a fi prezenta si sotia daca bunul va fi dovandit sub regimul comunitatii de bunuri.

Daca insa vorbim de fonduri proprii, atunci este necesara prezenta sotiei spre a declara acest fapt in fata notarului public, astfel incat bunul achizitionat sa aiba regimul juridic al unui bun propriu.
Daca aveti semnat regim matrimonial de separare de bunuri, atunci nu.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)