avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si apartament

Buna ziua, am o problema legata de succesiune si un apartament.
Deci, bunica mea are alzheimer de 9 ani, eu cu mama am avut grija de ea pana acum si ea a murit in 2017. Practic eu am ramas sa o intretin singur. Mai am un unchi in Germania, plecat de 16 ani care nu ne-a ajutat cu nimic si nici nu l-a interesat de noi pana acum, a zis ca noi nu suntem familia lui si acum are pretentii la apartament. Succesiunea nu am facut-o de cand a murit bunicul, acum 9 ani deoarece unchiul din Germania nu a vrut sa o faca, deoarece credea ca luam casa si o ducem pe bunica la azil, cu toate ca nu imi doresc asta. Recent am vorbit cu el fiindca imi expira buletinul in 3 ani si nu sunt pe nici un contract si tot nu e de acord sa facem succesiunea, mi-a zis ca nu o sa fiu proprietar acolo niciodata si nu il intereseaza de noi. Bunica e de acord -in momentele de liniste mentala cand are discernamant- sa imi lase mie tot, fiindca am fost langa ea tot timpul si oricum unchiul are casa de 1 milion de euro in Germania. Sunt panicat si nu stiu ce sa fac, sunt in depresie constant ca o sa ajung pe drumuri dupa ce moare si va rog sa ma ajutati cu un sfat, o solutie, ceva. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CândeaLawOffice , Avocat 00:00, 2 Ianuarie 2022
Va trebui sa contactați un avocat și sa va adresați instantei pentru dezbaterea succesiunii după bunic și partaj.
Bună ziua!

Dezbaterea succesiunii nu ține de voința unchiului Dvs, ci de voința oricăruia dintre succesori. În cuprinsul textului sunt omise câteva detalii esențiale, detalii care ar putea face ca unchiul Dvs sa nu aibe niciun drept la succesiune. Pt o discuție mai completă puteți să ma contactați în privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare moștenire helguti22 helguti22 Buna ziua, Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Buna ziua, Singura proprietate a bunicilor mei este apartamentul lor, dobandit in timpul casatoriei, pe care au dorit sa mi-l "lase" mie printr-un contract ... (vezi toată discuția)