avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua si La multi ani !
De un an si jumatate nu mai primesc alocatia pentru un copil de 14 ani aflat in grija mea, cu scoala si domiciliul la mine (mama este in alt oras).
Nu am fost casatoriti, nu exista nicio hotarare judecatoreasca cu privire la minor, iar copilul este in grija mea de 10 ani si pana acum un an si jumatate mama lui imi vira alocatia cuvenita.
Pana in luna octombrie nu am simtit in mod deosebit lipsa acestor bani, dar copilul are alte nevoi raportat la varsta actuala. In luna 10.2021 am luat legatura cu mama lui pentru a face demersurile necesare (i-am trimis formularul DGASPC completat cu datele mele) cu privire la virarea alocatiei in contul meu, dar pana acum nu s-a schimbat nimic. Ma gandesc ca este posibil sa nu fi depus acel formular sau formalitatile sa dureze foarte mult, nu stiu.
Care ar fi solutiile pentru remedierea legala a situatiei descrise mai sus ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zenovius , utilizator 19:06, 5 Ianuarie 2022
Întrebați la DGASPC sau la AJPIS.
Multumesc pentru raspuns. Si in situatia in care nu a transmis cererea ce solutie(i) mai am ?
Sa depuneti dvs solicitarea și acordul mamei.
Multumesc.
Si in final, daca nu este de acord cu virarea alocatiei in contul meu ce se mai poate intreprinde ?
Dupa un an si jumatate de seceta in privinta alocatiei ma cam indoiesc de buna ei credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare alocaţie minor Martonze Martonze Mama are autoritate părintească unică şi domiciliul copilului la ea. Tatăl trăieşte în UE şi plăteşte pensie alimentară. Mama se trezeşte cu ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea alocatiei de stat la copii Cristina Bodocean Cristina Bodocean Buna ziua .Anul trecut din martie timp de 4 luni soțul a lucrat in Olanda legal .Cu acte in regula .Pâna aici e ok . L au intrebat daca avem copii .ca se ... (vezi toată discuția)