avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suntem doi soti in varsta, fara copii, eu fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suntem doi soti in varsta, fara copii, eu fiind bolnava doresc ...

suntem doi soti in varsta,fara copii,eu fiind bolnava doresc sa fac un testament pentru un nepot,care este modalitatea simpla si sigura.?doresc doar partea mea sa o las in testament.multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:02, 2 Ianuarie 2022
Bună ziua!

Vă adresați unui notar public și faci un testament autentic.
test.olograf nu are aceeasi valoare juridica? multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul olograf poate fi contestat, mai ales ca sunteti o persoana in varsta, pe caz de boala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și soțul? El cui lasa partea lui?
Dacă dvs decedați înainte, soțul supraviețuitor este moștenitor rezervatar, calitate în care poate solicita reductiunea testamentului, și nepotul sa nu moștenească toată partea dvs.

Și testamentul autentic notarial poate fi atacat.
Este valabil și testamentul olograf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul poate fi contestat mire74 mire74 Poate fi atacat un testament, lasat intre soti, fara copii si fara parinti (mostenitori rezervatari)in care se prevede ca sotul ramas in viata sa-l mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dahrma Dahrma 2 persoane,care nu sunt rude,doresc sa lase mostenire o casa,copilului meu de 6 luni...se poate?multumesc (vezi toată discuția)