avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare preaviz

Buna ziua tuturor.
Am o intrebare la care vreau un raspuns urgent si cat se poate de sigur.
Am hotarat sa demisionez de buna voie de la firma unde lucrez.
In anumite circumstante s-ar putea sa fiu nevoit sa deocamdata sa raman in continuare la aceasta firma.
Se poate anula preavizul? , ma poate refuza si la data expirarii preavizului sa fiu liber de profesie?
Daca se poate cum ar trebui sa procedez?

Va rog mult sa ma ajutati, si va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 12 Ianuarie 2010
Daca aveti prevazuta o perioada de preaviz in contractul ind de munca atunci sunteti obligat sa o efectuati. Poate ajungeti la o intelegere cu angajatorul si ii explicati motivele....! daca el este de acord atunci dvs va puteti da demisia cf art 79(1) din Codul Muncii si fara sa faceti preavizul ( dar sa specifice clar angajatorul pe cererea dvs de demisie - " de acord fara preaviz"). Daca nu, totusi stiti ca in per de preaviz puteti lucra si 4 h ore/zi, fara ca celelalte drepturi: salariale, concediu, sa va fie afectate. Bafta!
Demisia nu se poate anula,aveti drept la preaviz 15 zile sau 30 zile in functie de locul ocupat in firma, daca va intelegeti cu cei din firma se pot anula zilele de preaviz . Daca va da firma afara, atunci este alta discutie, ei pot anula decizia de incetere a contractului de munca...
Sigur este bine sa luati un nr. de intregistrare in momentul depunerii ei la registratura si sa va faceti o copie dupa ea.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
lilky, utilizator
Daca nu, totusi stiti ca in per de preaviz puteti lucra si 4 h ore/zi, fara ca celelalte drepturi: salariale, concediu, sa va fie afectate.

NU in cazul demisiei. Numai in cazul concedierii din motive neimputabile salariatului.

Eu inteleg ca deja ati depus demisia si sunteti in perioada preavizului. Cu acordul angajatorului se poate retrage demisia si totul intra in normal.
va multumesc pt. raspuns.

Dar ideea este ca nu am fost dat afara.

Eu am demisionat, si sunt in preaviz. Acum eu cel care am demisionat asi dori sa anulez preavizul si sa raman in continuare angajat.
Se poate?
Da, exista posibilitatea revocarii demisiei numai cu acordul angajatorului, care poate fi atât expres, cât şi tacit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac?vreu sa demisionez.situatie speciala. Mirela. Mirela. Buna ziua! Sunt in situatia in care nu mi-am primit salariul de 1 luna si... Satula de acest job in care nu stii cand ajungi acasa, salariul nu vine ... (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi mihaelac64 mihaelac64 lucrez de 2 ani la o firma care a intrat in insolventa acuma de o luna,ni sa tot zs ca se inchide magazinul dar nu stie nimeni cand datorita unui contract cu ... (vezi toată discuția)