avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxa de timbru judiciar

O cunoștință face apel la o hotărâre judecatoreasca și i se pune în vedere sa achite taxa de timbru judiciar.
Aș putea să o achit eu din contul meu pentru ea? Bineînțeles cu specificarea numărului de dosar.
Nu are card și nici posibilități și aș vrea să fac eu asta. Se accepta ca plata sa fie făcuta de o alta persoana în loc de partea din proces?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Adelina.M.H., utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:48, 3 Ianuarie 2022
Buna ziua!

Potrivit codului civil, plata poate fi făcută de orice persoana, însă in cazul plății taxelor se timbru OG 80/2013 prevede ca plata se face de partea din dosar.

Cu toate aceste, cereți-i o copie de buletin și cu aceea, la posta, plătiți direct pe numele ei.
Puteți plăti la poștă sau la CEC pe numele părții din dosar. Așa ar fi cel mai sigur, dara dacă doriți neapărat să plătiți direct din contul bancar, trebuie să specificați ce reprezintă taxa de timbru, pentru ce parte se plătește și numărul de dosar. De asemenea, trebuie să faceți plata în contul corect.
Dar, așa cum am spus, mai bine plătiți fizic pentru partea din dosar, iar pentru asta trebuie să-i știți numele, adresa și CNP-ul.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele juridice dorinv dorinv Pot plati la banca, direct, cash, taxe de timbru, in contul primariilor, ca apoi cu chitanta ce eventual o va emite banca, atasata la cerere, sa cer...de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Overwhelm Overwhelm Buna ziua, Doresc sa achit taxa judiciara de timbru in valoare de 20 Lei pentru a depune o plangere la Jud. Mangalia. Eu am domiciliu in Bucuresti Sector ... (vezi toată discuția)