avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizare incomplet cu cateva zile pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizare incomplet cu cateva zile pt indemnizatia de maternitate

Avem o angajata care s-a angajat pe 9 iunie 2021 si a nascut pe 15 decembrie 2021. Conform legii, are cele 6 luni de cotizare necesare pentru calculul indemnizatiei de maternitate (iunie-noiembrie), totusi programul de salariazare nu ii calculeaza indemnizatia pentru ca luna iunie nu este completa (nu are de la 1 iunie activitate). Precizez de asemenea ca nu a lucrat inainte si nici nu a cotizat independent,
Ati mai intalnit situatia sa lipseasca zile din stagiul de cotizare? Cum se poate rezolva?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
cribleus, utilizator
Cel mai recent răspuns: cribleus , utilizator 16:50, 3 Ianuarie 2022
Pentru a beneficia de indemnizația de maternitate, trebuie să aibă lucrate minim 12 luni din ultimele 24 de luni. Lunile lucrate nu trebuie să fie consecutive, dar să intre în componența ultimilor 24 de luni la data nașterii.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Dapix, utilizator
la maternitate trebuie 6 luni in ultimele 12, la crestere copil trebuie 12 in ultimele 24. am nevoie de o experienta specifica cu luna incompleta de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj coreen coreen Am o problema legat de ajutorul de somaj si as avea nevoie de ajutor. Asadar: Am lucrat un an in perioada iun 2007 - aug 2008,din care in perioada 08 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate vlasceanu raluca vlasceanu raluca Poate ma puteti ajuta. Din mai 2011 nu mai lucrez. Sunt insarcinata in 2 luni, daca ma angajez luna aceasta, noiembrie 2011, beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Conditii concediu pre si postnatal, ccc sau somaj ContSters277082 ContSters277082 Buna seara, sunt angajata din 03 07 2012< in luna aceasta am ramas si insarcinata< voi naste la inceputul lunii martie 2013, cand as dorii sa intru in ... (vezi toată discuția)