avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incalcarea secretului corespondentei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incalcarea secretului corespondentei

Buna ziua,

Sotia mea a fost concediata abuziv datorita unor presiuni facute de redactorul sef al revistei pentru care lucra.

Am dat in judecata publicatia respectiva, am castigat ei au facut recurs , au castigar iar acum am reluat procesul.

am depus ca dovada la dosar cate emailui (este vorba de emailul de serviciu care s-a creat atunci cand sotia mea si-a ocupat postul in cadrul revistei pe care in mementul concedierii le-a forewardat adresei personale pentru a le putea folosi in instanta).
Acestea au fost respinse:

Citez:
"Trecand peste aspectul ilegal al obtinerii probelor la care face referire petenta in cerere si la incalcarea secretului corespondentei prin depunerea unor acte transpuse pe suport de hartie, extrase de pe internet,folosindu-se de adresa de IP de unde au fost transmise, care imbraca forma elementelor constitutive ale infractiunii prevazute de art, 195 cod penal.... pentru care probabil vom formula o plangere penala impotriva petentei in baza prevederilor art.275-278 cod pr. penala"

Din ce m-am documentat :

constitutia romaniei Articolul 24 Dreptul la aparare
(1) Dreptul la aparare este garantat.
(2) In tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu
blod_tears: Articolul 21 Accesul liber la justitie
(1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate ingradi exercitarea acestui drept.
(3) Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil.
(4) Jurisdictiile speciale administrative sunt facultative si gratuite

dar si

Articolul 28

Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

Cum pot dovedi ca a fost concediata abuziv, neffind emis un regulament de ordine interna in cadrul firmei, ne avand o fisa a postului semnata totusi ei sustin ca ea a fost "oaia neagra" motiv pentru care a fost concediata.

In termen de 30 de zile de la comunicare , sotia se poate adresa tribunalului , in vederea contestarii deciziei de concediere.(litigiul e scutit de taxa de timbru )
Violarea secretului corespondentei angajeaza raspunderea penala a faptuitorului.Veti preciza in cererea de chemare in judecata modalitatea in care a fost efectuata concedierea.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei ContSters62736 ContSters62736 in ultima adunare generala a asociatiei de proprietari s-a decis zugravirea scarii. in decursul lunii iunie au inceput lucrarile si, la finalul acestora, ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei mmihai mmihai Am primit de la un vecin un ordin de chemare la icorporare. Acesta l-a primit de la un politist si probabil a semnat de primire. Prin aceasta politistul nu a ... (vezi toată discuția)