avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Căsătorie sau contract de coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Căsătorie sau contract de coproprietate

Context: Eu și prietena mea dorim sa ne căsătorim, dar în același timp sa achizionam împreună un apartament. In prezent doar unul din noi are domiciliul în orașul în care intenționam sa cumpărăm imobilul iar ca suma avem conturi separate din care vom contribui.
Întrebarea e in ce ordine se pot face lucrurile?
Putem cumpăra in regim de coproprietate apartamentul, iar la căsătorie sa ne schimbam domiciliul la adresa acestuia? După căsătorie se poate considera bun comun? Astfel încât să nu fie nevoie de acordul/prezența amandorura la fiecare contract de utilități sau altele.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Adrian4560, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian4560 , utilizator 18:26, 5 Ianuarie 2022
Bun comun va fi și acum, dacă veți cumpără împreună, având posibilitatea sa stabiliți dvs ce cote doriți.
În acest caz veți fi coproprietar în indiviziune pe întregul imobil si fiecare va fi proprietar exclusiv pe cota sa (de exemplu, dacă va certați, prietena își poate vinde/dona cota fără acordul dvs).

Dacă va căsătoriți și cumpărați în timpul căsătoriei, imobilul va fi tot bun comun, doar ca va fi în devălmăşie.
Adică va fi al vostru, dar fără ca fiecare sa aibă o cota parte determinata.
Niciunul nu va putea vinde fără acordul celuilalt.
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand 1/2 din un apartament ? italytattoo italytattoo Buna ziua sunt unu din cei doi coproprietari .. Anul trecut am cumparat un apartament si as dori sa stiu daca pot vinde cota mea fara aprobarea al celuilalt ... (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament marcelutza marcelutza Buna ziua,as dori sa stiu daca pot sa-i trec fiului meu de 21ani,jumatatea mea din apartamentul pe care-l am in comun cu sotul meu.Sunt despartita in fapt de ... (vezi toată discuția)