avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada de paternitate

Buna ziua, in toate situatiile in procesele de tagada de paternitate instanta solicita test adn ?
Daca am avea o nastere in strainatate, certificat nemtesc si o declaratie data in acea tara a tatalui biologic ca e al lui si una a sotului mamei ca nu e al lui, ambii tati fiind cetateni straini, mama romanca casatorita in Romania, ar exista sansa ca instanta sa se pronunte fara test in procesul de tagada ?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 5 Ianuarie 2022
Textul original e asta:

Buna ziua. Am fost casatorita in Austria, in timpul casatoriei, m am mutat in Germania unde am ramas insarcinata cu alt barbat. Am divortat in Austria cand eram insarcinata. Fostul sot a venit in Germania, am mers toti 3 la primarie, unde a semnat ca nu e tatal copilului. Fetita mea in actele nemtesti si in asigurarea medicala poarta numele tatalui biologic. In timpul sarcinii am facut si paternitatea. Intrebarea mea este, daca nu facem tagada paternitatii in Romania, fetita mea va avea un nume in actele nemtesti si alt nume(al fostului sot) in certificatul romanesc? Si pt tagada paternitatii pot trimite procura unui avocat care sa ma reprezinte sau ce este de facut? Nici fostul sot, nici actualul nu sunt romani si nici nu au cum sa mearga in Romania. Multumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut o speta in care tatal biologic care era cetatean strain si cu interdictie de 1 an de zile de a intra in Romania, avand calitatea de reclamant in procesul de tagada a paternitatii, i s-a admis cererea doar in baza declaratiei ca el este tatal copilului precum si a declaratiei fostului sot al mamei ca nu este tatal biologic.
Astfel, nu s-a efectuat testul ADN.
Procesul a avut loc la Judecatoria Sector 5 Bucuresti in urma cu 2 ani de zile.
Poate a contat faptul ca tatal biologic avea interdictie de intrare in Romania sau poate a fost doar noroc, ori o judecata inteleapta a domnilor magistrati.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Multumesc pentru raspuns.
ori o judecata inteleapta a domnilor magistrati.

sper ca asta.
Si mie mi se pare normal ca fiind vb doar de o transcriere in conditiile in care biologicul a recunoscut copilul dupa legea lor, sa fie suficiente declaratiile. Plus ca toti locuiesc in strainatate.
Cred ca in curand sau candva, certificatele de nastere se vor transcrie asa cum sunt emise de autoritatile straine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa ... Bogdanelu Bogdanelu Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa se nasca in urmatoarea luna..doar ca partenera este inca in proces de divort,in Romania ,cum ... (vezi toată discuția)
Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)