avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste impozitul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste impozitul ?

Cine plateste impozitul anual (la administratia locala), in cazul unei proprietati dobandite prin contract de intretinere cu uzufruct viager? Noul proprietar ( care detine nuda proprietate ) sau uzufructarul?
Multumesc!

Li:(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:49, 13 Ianuarie 2010
Nudul proprietar.
De altfel acesta merge cu contractul la fisc si in inregistreaza pt plata impozitului.
noul proprietar
eu cred ca asa zice si primaria =D>: Legea zice"impozitul pe proprietate", doar ca similar cu contractele de leasing, cel care are folosinta plateste impozitul.
buna seara!
in acest caz plata impozitului incuba uzufructuarului.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
Plata unor taxe si impozite revin in sarcina uzufructuarului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare imobil directia de venituri izabell izabell Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept ... (vezi toată discuția)