avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt prima abatere

Am 17 ani din greșeală am uitat să bat un produs de patiserie la o casă de tip scan&pay la Kaufland, paznicul m-a oprit și mi-a văzut greșeala, am fost cu el de am refăcut bonul iar apoi m-a luat să îmi transcrie datele într-un caiet de evidență cred. Oricum poliția nu a fost chemată la fața locului mi-a spus că este prima abatere, dar vreau să știu dacă scap doar cu un avertisment, nu pățesc nimic sau dacă voi primi ceva acasă precum o amendă sau ceva de genul?

Cel mai recent răspuns: Adrian_-90 , utilizator 19:53, 7 Ianuarie 2022
Bună ziua!

Pentru așa ceva se începe urmărirea penală pentru a se constata dacă sunt sau nu întrunite condițiile de tipicitate pentru săvârșirea infracțiunii de furt. În cazul tă, fiind minor, nu se pune problema unor pedepse penale. S-ar putea nici să nu te caute cei de la poliție, însă dacă se întâmplă, sfatul meu este să angajezi avocat.
Deci spuneți că cel mai probabil nu o să primesc nimic acasă prin poștă ?
Oricum mulțumesc pentru răspuns
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
Adrian_-90, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse neplătite la carrefour - posibile consecințe Damian00003 Damian00003 bună ziua, am 21 ani si am fost la Carrefour Băneasa sa fac cumpărături, am folosit aplicația self pay unde scanezi cand ei de pe raft, din neatenție ... (vezi toată discuția)
Furt kaufland vitya123123 vitya123123 Bună, sunt cetățean al Republicii Moldova, student în România, am am fost prin cum am furat din kaufland o mini boxă in voaloare de 70 roni, am fost la ... (vezi toată discuția)
Am fost prins la furat, împreună cu un prieten, într-un supermarket. el mai are dosare pentru așa ceva, dar eu sunt la prima abatere. ce pot să pățesc? Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Aseară la ora 21:30 impreuna cu un prieten am fost prinsi la furat eu in valoare de 900 de lei si prietenul meu de 800 problema este ca el mai are dosare de ... (vezi toată discuția)