avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cererea de preschimbare de termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cererea de preschimbare de termen

Judecarea cererii de preschimbare de termen se face cu citarea partilor obligatoriu sau nu?
Imi puteti spune va rog care este temeiul de drept?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:32, 28 Februarie 2007
Situatia de acum e ca aparatorul este plecat din tara la data termenului. Dar ma interesa si in general, cam care sunt motivele temeinice din practica. Multumesc!
Anexezi la cerere dovezi cum ca aparatorul va fi plecat din tara la acea data, si s-ar putea sa ti se aprobe. Daca nu poti cere la termenul fixat deja o amanare pt aparare(asta daca n-ai cerut pana acum asa ceva).
E cam greu sa dai exemple de motive de preschimbare de termen asa..."pe uscat". De exemplu, ultima data cand am cerut o preschimbare de termen aveam o cerere de contatare a reprezentativitatii unei Federatii sindicale (care trebuia sa participe la negocierea unui contract colectiv de munca). Desi legea spune ca astfel de cereri se judeca de urgenta si cu precadere, m-am trezit ca-mi fixeaza prim termen de judecata peste 3 luni....cand nu prea mai aveam ce sa negociez, ca-l negociau altii intre timp. Evident, am preschimbat termenul... (pana si judecatorul a spus: stiti...programul care repartizeaza aleatoriu cauzele...).

Faptul ca avocatul e plecat nu prea e un motiv .... sau depinde de cat de drag ii e judecatorului avocatul cu pricina ....altfel isi aduce aminte ca avocatul este obligat sa-si asigure substituirea daca vrea sa se plimbe....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
Cererea de amanare a unui recurs facut de parchet Anda26 Anda26 Se poate face cerere de amanare a unui recurs facut de Parchet la Curtea de Apel? Dar daca este un recurs facut in regim de urgenta? Avocatul nu este in tara ... (vezi toată discuția)
Justitiabil geo-vem geo-vem O intrebare ,la un recurs in contencios ,e normal sa se dea termen in 2014 la inalta curte de casatie ??pai ce fel de justitie reformata este asta?!stie cine ... (vezi toată discuția)