Judecarea cererii de preschimbare de termen se face cu citarea partilor obligatoriu sau nu?
Imi puteti spune va rog care este temeiul de drept?
Multumesc.
Situatia de acum e ca aparatorul este plecat din tara la data termenului. Dar ma interesa si in general, cam care sunt motivele temeinice din practica. Multumesc!
Anexezi la cerere dovezi cum ca aparatorul va fi plecat din tara la acea data, si s-ar putea sa ti se aprobe. Daca nu poti cere la termenul fixat deja o amanare pt aparare(asta daca n-ai cerut pana acum asa ceva).
E cam greu sa dai exemple de motive de preschimbare de termen asa..."pe uscat". De exemplu, ultima data cand am cerut o preschimbare de termen aveam o cerere de contatare a reprezentativitatii unei Federatii sindicale (care trebuia sa participe la negocierea unui contract colectiv de munca). Desi legea spune ca astfel de cereri se judeca de urgenta si cu precadere, m-am trezit ca-mi fixeaza prim termen de judecata peste 3 luni....cand nu prea mai aveam ce sa negociez, ca-l negociau altii intre timp. Evident, am preschimbat termenul... (pana si judecatorul a spus: stiti...programul care repartizeaza aleatoriu cauzele...).
Faptul ca avocatul e plecat nu prea e un motiv .... sau depinde de cat de drag ii e judecatorului avocatul cu pricina ....altfel isi aduce aminte ca avocatul este obligat sa-si asigure substituirea daca vrea sa se plimbe....
Justitiabil
geo-vem
O intrebare ,la un recurs in contencios ,e normal sa se dea termen in 2014 la inalta curte de casatie ??pai ce fel de justitie reformata este asta?!stie cine ... (vezi toată discuția)