avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara! Dacă cineva care îmi este 18 ani nu are ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara! Dacă cineva care îmi este 18 ani nu are acte, ...

Bună seara! Dacă cineva care îmi este 18 ani nu are acte, pentru a merge sa scoată certificatul de naștere poate fără parinti??? Repet certificatul de naștere, nici buletin nu are. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 21:12, 14 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de naștere nu se eliberează decât în baza unui act de identitate valabil. Dacă a împlinit 18 ani părinții nu îl mai pot cere, decât dacă au o procura din partea copilului. Pentru procura trebuie act de identitate...
Ce puteți face.:
Mergeți la Evidența Persoanei de la domiciliul actual. Odată cu eliberarea actului de identitate se va solicita și certificatul de naștere, conform HG 295/2021.
Daca are cine sa îl ia în spațiu, va primi carte de identitate.
Dacă nu are, carte de identitate provizorie.
Dacă nu a avut niciodată carte de identitate va dura ceva mai mult.
În oricare situație va primi și certificatul de naștere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împlinit recent 18 ani (septembrie anul acesta ). mama, tutorele ... Am77 Am77 Am împlinit recent 18 ani (septembrie anul acesta ). Mama, tutorele meu legal ( divorț, urmat de decesul tatălui ) refuză să mi facă buletin, și am ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat ELLADEEA ELLADEEA nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)
Buletin!- termen preschimbare Andii Andii Buna ziua,as vrea sa ma ajutati daca se poate! Pe data de 23 noiembrie implinesc varsta de 18 ani Si as vrea ca in aceiasi zi sa plec As putea face sau ` ... (vezi toată discuția)