avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Mă aflu în următoare situație: În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Mă aflu în următoare situație: În urmă cu ...

Bună seara!

Mă aflu în următoare situație:

În urmă cu aproximativ 10-12 ani, din proprietatea mea în urma unui acord tacit am cedat o suprafață de aproximativ 500-600 de metri părtați unui vecin( terenul fiind intravilan cu destinația curte), până în momentul în care eu o să am nevoie de acel teren.
Între limitele noastre de proprietate nu exista la acel moment o delimitare.
La finalul anului trecut am anunțat vecinul că în primavara acestui an o să am nevoie de teren, moment în care el mi-a zis ca nu-mi poate ceda terenul întrucât el acum are acte, terenul fiind intabulat pe numele său.
M-am documentat la primărie și într-adevăr acea bucată de teren din proprietatea mea, deținută în baza unui titlu de proprietate este intabulată pe numele acelui vecin. Intabularea s-a realizat acum 5 ani.

Din discuțiile cu diverse persoane avizate am foarte multe enigme referitor la modul în care trebuie să procedez pentru recuperarea terenului.

Marea mea întrebare este cum a reușit acesta să intabuleze o bucată de teren care practic nu-i aparține?

Până acum din discuții aș avea următoarele variante:

1. Acțiune în grănițuire + acțiune în revendicare
2. Plângere penală pentru tulburare de posesie.

Dvs. ce mă sfătuiți să fac, dacă ați mai întâlnit cazuri precum cel în care mă aflu eu acum.

Vă mulțumesc!
Daca nu l-ati cedat in niste termeni si conditii clare si scrise, este posibil ca vecinul dvs sa il fi dobandit terenul prin uzucapiune...oricum, clar ca este nevoie de un avocat competent ca sa aveti ceva sanse de reusita...
@varvea Trebuia sa-l cadastrati demult! @mrays Uzucapiune dupa numai 5/7 ani? Stiu, in Romania orice e posibil, dar nici asa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
DlGoe, utilizator
Buna ziua,

Initiati actiunea civila, in vederea granituirii, cat si in vederea revendicarii suprafetei pe care nu o detineti, in prezent.

Se va efectua o expertiza topografica, in acest sens, avand ca obiective determinarea imobilelor invecinate, stabilirea vecinatatilor, precum si stabilirea limitei dintre cele doua fonduri invecinate.

Solicitati un extras de carte funciara , pentru informare, in ceea ce priveste imobilul proprietatea vecinului, pentru a observa, in concret, in baza carui titlu de proprietate
a operat intabularea.

~ final discuție ~