avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Am mostenit un teren cu casa in suprafata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Am mostenit un teren cu casa in suprafata totala ...

Buna ziua . Am mostenit un teren cu casa in suprafata totala dupa certificatul de mostenitor de 1253 metri patrati. Initial in 1966 cand s-a cumparat casa si terenul au fost 1428, dar in anul 1977 s-a donat statului pentru construirea unui bloc 175 metri patrati. Acum cand am vrut sa intabulez proprietatea, la masuratori au iesit 1099 metri patrati. Mentiionez ca ma invecinez in toate laturile cu terenul primariei. Cum as putea recupera terenul care lipseste? Multumesc.
Buna ziua, in primul rand ar trebui sa apelati la un cadastrist care sa identifice pe o schita pozitionarea si supraprafata care a fost ocupata de catre alti proprietari. Ulterior, puteti promova o actiune in revendicare. Va pot ajuta in acest demers, inclusiv cu recomandarea unui cadastrist.
In functie de situatia concreta poate fi satabilita si tipul de actiune care trebuie formulata in justitie, actiune in granituire, granituire si revendicare si/sau anularea hotararii de consiliu (in cazul in care exista o astfel de hotarare) prin care terenul a fost trecut in proprietatea primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru Ciprii Ciprii am titlu de proprietate pentru un teren provenit din mostenire si in urma cu un an aveam sperante ca voi face cadastru si tot ce este necesar pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata intre intabulare si titlu de proprietate amcteam amcteam Expun urmatoarea situatie: avem un teren care are pe toata lungimea uneia din laturi un palc de salcami cu o latime de 6m evidentiata pe schita generala ... (vezi toată discuția)