avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... IN BAZA CARUI ARTICOL UN AVOCAT POATE FI TRAS LA ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

IN BAZA CARUI ARTICOL UN AVOCAT POATE FI TRAS LA RASPUNDERE PENALA ...

IN BAZA CARUI ARTICOL UN AVOCAT POATE FI TRAS LA RASPUNDERE PENALA IN CONTEXTUL IN CARE ACESTA A SUSTINUT O PLEDOARIEI MINCINOASA FATA DE CLIENTUL SAU IN RAPORT FATA DE INCULPAT
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:56, 16 Ianuarie 2022
NU poate fi tras avocatul la raspundere penala in speta dvs. NU exista pledoarie mincinoasa, exista doar puncte de vedere, concluziile apararii, samd.
Adica el poate spune orice fara sa probeze ce spune?
Nu, nu ati inteles. El nu "spune", el imbraca intr-o haina juridica ceea ce spune clientul/partea si ceea ce probeaza clientul/partea. Este o "portavoce" poftim sau o persoana care stie procedura si cu care instanta/organul judiciar poate comunica mai usor decat comunica cu partile. In fine, una peste alta, nu confundati partea cu avocatul partii, avocat care este un reprezentant de fapt.
Repet ce am afirmat pe 12 septembrie 2016:

O aparare mincinoasa nu este o infractiune. Orice parte se poate apara cum doreste ea si nu poate fi pedepsita pentru apararea proprie. De ex. daca cineva sustine ca nu a luat pe 1 septembrie 2015, ora 17:00 bani de la Icsulescu pentru ca in momentul respectiv lua masa la Hotel Intercontinental cu ambasadorul martienilor la Bucuresti, nu poate fi pedepsit pentru asta. "Pedeapsa" e ca judecatorul nu-l crede si-l poate considera mincinos, deci risca sa piarda procesul din cauza unei minciuni.

Nu exista infractiunea de "aparare mincinoasa". Partile si avocatii lor (intr-un proces civil) sau suspectii si avocatii lor au dreptul sa insire cele mai fantastice povesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie pentru cererea de eliberarea inregistrarii audio-video de sedinta eusaisapte eusaisapte Am nevoie sa obtin la cerere copie electronica dupa inregistrarea audio video a sedintei de judecata. 1. Am identificat o postare gresita indicand art. 164 ... (vezi toată discuția)
Declaratiile partilor sunt probe in procesul civil? eusaisapte eusaisapte declaratiile partilor sunt probe in procesul civil? CPC Articolul 250 Obiectul probei si mijloacele de proba Dovada unui act juridic sau a unui fapt se ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)