avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am doi copii , am facut acte cu unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am doi copii , am facut acte cu unul din copii si ...

Buna ziua! Am doi copii , am facut acte cu unul din copii si i-am vandut jumatate din curte. Acum as dori,inpreuna cu sotia ,sa-i dam restul de curte si casa celuilalt copil, care ainvestit destul de mult in casa. Discutii nu sunt intre ei, se inteleg foarte bine ,la fel si noi. Care ar fi forma ccea mai buna de al pune in posesie? Cineva spunea ca ar trebui ,vanzare cumparare cu clauza. Care ar fi calea cea mai buna? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: EusebiuLuci , utilizator 12:42, 12 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu pretindeti bani de la copil si nici copilul nu va achita vreun pret, nu aveti de ce sa faceti vanzare.
Incheiati fie un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager, fie un contract de intretinere (daca doriti sa fiti ingrijiti)
Nu , nu pretind nimic,doamne fereste,doar sunt copii mei. Daca pot achit chiar eu taxele. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)