avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sotia mea doreste sa iasa din Asociatie si sa ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sotia mea doreste sa iasa din Asociatie si sa ma inscriu eu in ...

Sotia mea doreste sa iasa din Asociatie si sa ma inscriu eu in schimb. Problema e ca presedinta blocului e tot timpul plecata in strainatate, iar administratorul si membrii Cex ridica din umeri spunand ca nu e treaba lor. Cum pot rezolva?
Cel mai recent răspuns: catali123456 , utilizator 14:48, 25 Noiembrie 2022
Conform disp L nr 196/2018
art 17 (7) Înscrierea ulterioară în asociaţie a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociaţiei de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere. Prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, actele adiţionale se ataşează dosarului de înfiinţare a asociaţiei, se păstrează la sediul asociaţiei şi se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei, la solicitarea acestora.

Legiuitorul a dispus concret fara exceptii sau derogari procedura de aderare proprietar la asociatia de proprietari,procedura care nu este conditionata de dorinta echipei manageriale a asociatiei de proprietari
In speta expusa ,daca presedintele de asociatie este in imposibilitate sa exercite atributiile fiind plecat din localiate,legal ar fi trebuit sa decline responsabilitatea exercitarii atributiilor sale in favoarea unui vicepresedinte numit din cadrul membrilor comitetului executiv
Aveti varianta fie sa notificati oficial asociatia de proprietari sa respecte disp L nr 196/201 care nu conditioneaza aderarea la asociatie de dorinta sau interesul presedintelui de asociatie,fie sa sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie
sotia sustine ca nici macar nu a facut o cerere de inscriere, ci a fost pur si simplu trecuta din oficiu atunci cand ne-am mutat. cum am putea sa aflam? poate totusi a uitat. ca, daca e adevarat ce spune ea, as vrea sa precizez si asta in sesizarea catre primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)
Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)