avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am depus cerere de divorț prin acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am depus cerere de divorț prin acordul părților ...

Bună ziua! Am depus cerere de divorț prun acordul părților în noiembrie 2021, primul termen este pe 26 ianuarie anul acesta. Pot depune cererea de retragere chiar dacă soțul vrea să divorțăm? Eu sunt reclamantul... nu doresc să continui divorțul pentru că sper la împăcare...
Unde găsesc un model de renunțare la cererea de divorț?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:27, 12 Ianuarie 2022
Buna ziua, Reclamantul poate renunţa la judecată în tot cursul judecăţii, chiar dacă pârâtul se împotriveşte. Renunţarea reclamantului nu are niciun efect asupra cererii de divorţ făcute de pârât.
Asadar daca paratul formuleaza reconventionala, se va judeca divortul chiar daca renuntati. Daca nu a depus cerere reconventionala, puteti sa renuntati cand va veti prezenta dvs. la instanta la primul termen de judecata si dosarul se inchide.
Deci se poate să renunț și verbal? Sau trebuie în scris?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, Reclamantul poate renunţa la judecată în tot cursul judecăţii, chiar dacă pârâtul se împotriveşte. Renunţarea reclamantului nu are niciun efect asupra cererii de divorţ făcute de pârât.
Asadar daca paratul formuleaza reconventionala, se va judeca divortul chiar daca renuntati. Daca nu a depus cerere reconventionala, puteti sa renuntati cand va veti prezenta dvs. la instanta la primul termen de judecata si dosarul se inchide.

Soțul nu a depus cerere, ci doar întâmpinarea la cererea mea pentru că I s-a solicitat
Da, verbal in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere cerere divort dialiana dialiana Buna dimineata... sotul meu s-a razgandit si vrea sa mai acorde o sansa casniciei noastre, mai ales ca exista si un ingeras la mijloc... exista o cerere tip ... (vezi toată discuția)
Divort tina_gemeni tina_gemeni Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)