avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua . Am dobândit un apartament înaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua . Am dobândit un apartament înaintea căsătoriei ...

Buna ziua . Am dobândit un apartament înaintea căsătoriei , intre timp m am căsătorit și sunt in divort cu soțul. Apartamentul dobândit înaintea căsătoriei l am vândut . Întrebarea mea este următoarea: pot sa clar un apartament pe numele meu chiar daca nu sunt divorțată și soțul sa nu facă parte? Menționez că apartamentul dobândit înaintea căsătoriei era de la o mătușă care mi a făcut acte de vânzare-cumpărare. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:56, 12 Ianuarie 2022
Buna ziua, daca dovediti ca apartamentul il cumparati cu sume proprii obtinute din vanzarea vechiului apartament propriu de ex, da, puteti achizitiona si va fi bun propriu. Art 340 CC prevede ca sunt bunuri proprii: g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei- partaj george_lmg george_lmg Am cumparat un magazin in 1999 si l-am inchiriat in 2006. In 2007 m-am casatorit si in 2011 am divortat. Chiria pe magazin a fost bun propriu sau bun ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc să vând apartament dobândit înainte de ... Mwei Mwei Buna ziua, Doresc să vând apartament dobândit înainte de căsătorie după care, din banii dobândiți, să achiziționez o casă . Doresc să rămân ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament doar pe numele unuia dintre soti dorinlupea dorinlupea Dupa casatorie am vandut apartamentul pe care il posedam dinaintea casatoriei. Banii au intrat in contul personal la care am acces doar eu. Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)