Intelegere partaj
Buna ziua, in perioada de concubinaj am cumparat o casa si acum avem un dosar in instanta. Am platit o taxa judiciara de timbru , au fost doua termene. La al doilea termen s-a constatat ca trebuie sa mai achit o diferenta de taxa de timbru si pana la urmatorul termen poate ajung la o intelegere cu cealalta parte. Cealalta parte imi cere o suma de bani . Intrebarea mea este, daca ii platesc suma ceruta ca si intelegere, pot sa mai recuperez taxa de timbru platita deja? Am platit doar prima parte de taxa. In caz de intelegere cum se procedeaza? instanta dispune ramanerea datoriei comune(credit ipotecar) si a bunului catre mine ? Daca da, mai sunt ceva costuri dupa aceea? Vreau sa stiu daca se merita sa ii dau suma ceruta sau nu.
Trebuie sa ii dau banii la notar sau e suficient transefrul bancar?
Multumesc!
Daca solutionati in fata instantei taxa de timbru tb platita. Era bine sa va intelegeti mai devreme ca primeati o parte din taxa inapoi. Probabil ca nu v ati informat f corect.
Daca ajungeti la o intelegere instanta o va consfinti asa cum o redactati dvs partile. Daca credeti ca suma care vi se cere este echitabila, incheiati tranzactia urmand sa ramaneti - din cate inteleg - cu bunul in cota de 1/1 si cu creditul bancar aferent.
Plata sumei de bani o faceti cum doriti, insa va trebuie o chitanta eliberatorie ca sa va puteti intabula dr de proprietate exclusiv in cartea funciara.
Vedeti ce parere are si banca in legatura cu preluarea contractului de credit doar de 1 dintre dvs caci nu puteti modifica unilateral contractul bancii (fara a fi implicata si aceasta).
Divort
Csilla1
upa patru luni de cand a plecat de acasa sotul meu in urma unei discutii in contradictoriu -el o numeste certa - a cerut de la primarie duplicat dupa ... (vezi toată discuția)