DEZBATERE MOSTENIRE
Tatal meu a divortat de mama si s-a recasatorit cu alta persoana cu care nu a avut copii si nici sotia lui nu are copii, fiind casatoriti aproape 40 de ani. Acestia au dobandit un apartament impreuna. In anul 2020 tatal meu a decedat. Sotia lui are probleme grave de sanatate (nu este in deplinatatea facultatilor mintale). Dupa deces, un nepot al batranei m-a informat de deces si apoi a luat-o pe batrana la casa lor de la tara, unde se afla si in prezent, refuzand orice contact cu mine. Acest nepot are si el probleme, dar cu bautura, fapt pentru care eu nu ma pot intelege cu niciunul din ei. Cum pot dezbate mostenirea apartamentului? Dupa toate cheltuielile de inmormantare facute de mine, am descoperit ca apartamentul era intr-o stare grava de degradare, cu datorii imense si pe cale de a fi vandut la licitatie de primarie. Am achitat toate datoriile, am deratizat si curatat apartamentul dar nu stiu ce sa fac acum, pentru ca nu am nicio calitate de a folosi acest apartament in care am muncit si in care am investit. Ce ma sfatuiti sa fac, cum sa intru in posesia lui sau macar sa imi recuperez banii investiti. Va multumesc!
Sfatul este sa apelati la un avocat pentru a dezbate succesiunea in instanta.
Alta solutie nu aveti si fara avocat o sa va fie mai greu daca nu cunoasteti legea.