avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina din 1986
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina din 1986

Buna ziua
indraznesc sa va cer un sfat.

Sotul meu a primit un titlu executoriu pentru impozitul pentru o masina din 1986. Masina a existat, a avut accident in 1988, ulterior a fost dezmembrata cam tot in acea perioada. Acte nu mai exista de nici un fel, e posibil sa nu se fi facut nici un act.

Pentru prima oara de atunci am primit nota de la taxe si impozite ca avem debite restante - din 2004 pana in prezent. Am reusit sa primim un plic de la ei pentru ca si-au actualizat in sfarsit baza de date cu evidenta populatiei, si a venit la adresa actuala (ei sustinand ca au trimis notificari la vechea adresa).

Nu am deci nici un fel de act. Am solicitat la DRPCIV si am primit o adresa prin care ei confirma ca masina nu exista inregistrata pe numele sotului si nici nu a existat (fara sa precizeze o perioada sau anii verificati).

Cum ma sfatuiti sa rezolv problema, a.i. cei de la DITL sa anuleze debitele si sa scoata din evidenta masina ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 14 Ianuarie 2022
Autoritatea fiscala teritoriala nu poate anula debitul in evidenta
Este necesar ca dv in baza documentului emis de politie sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept vehiculul,care a fost dezmembrat fara documente in anul X
In baza celor 2 documente oficiale,solicitati la autoritatea fiscala radierea auto pe proprie raspundere
Dupa achitarea debitului in evidenta,autoritatea fiscala va dispune radierea auto de pe rol fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia o masina fabricata in anul 1986 inmatriculata in ... Cubin Cubin Cum pot radia o masina fabricata in anul 1986 inmatriculata in anul 1993 care a fost dezmembrata de la care nu mai am nici un document doar numerele de ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare/radiere auto cristiana_h cristiana_h Buna seara, Ne puteti lamuri cu privire la obligatiile vanzatorului in cazul instrainarii unui autovehicul? Situatia sta in felul urmator: - am vandut ... (vezi toată discuția)
Radiere auto care nu mai exista fizic tony999 tony999 Buna ziua, As dori sa radiez de la politie si administratia financiara o masina, care nu mai exista fizic din 2010, cand am avut accident cu ea. Ca document ... (vezi toată discuția)