avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobil

Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ani. Acesta s-a prezentat la noi ( locuim 4 familii), spunandu-ne ca vrea sa ne vanda locuinta, noua sau altcuiva daca nu o cumparam noi. Ptr aceasta, el vrea sa-i dam un avans de 20 % din toata suma impunandu-ne ca in circa 6 luni sa-i achitam restul de bani. De la RIAL am primit o instintare ca nu mai suntem in evidenta lor, dar Tribunalul nu i-a restituit inca locuinta din nu stiu exact care cauza. Contractul meu de chirias cu RIAL-ul, tocmai l-am reinnoit, pe o durata de 5 ani , inainte ca mandatarul sa ceara retrocedarea locuintei (care nu este nationalizata). Intrebarea mea este: Mandatarul are voie sa ma dea afara oricand din locuinta ? Daca vreau sa cumpar locuinta, dar nu am bani, el poate sa-mi impuna timpul in care sa-i achit suma si trebuie sa platesc avans daca nu vreau? Sau pot plati, in caz ca vreau sa cumpar, la sfarsitul celor 5 ani de contract? Va rog sa ma ajutati. Am nevoie urgent de ajutor. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Leutz_bv , utilizator 20:01, 15 Ianuarie 2010
Pai da, dar din moment ce RIAL a renuntat la imobil, asta se vede din faptul ca ne-a trimis instiintare din care reiese ca nu mai suntem in evidenta lor, asta nu inseamna ca el este proprietarul autentic? Iar pe deasupra, mai spune si ca de fapt este un caz mai special si ca locuinta nu se incadreaza in legea 10 din 2001...
Nu sunt avocat, si nici nu stiu 100% ...

stiu doar ca daca se vinde ceva se vinde "cu chirias" cu tot ... (pt. alte state e valabil 100% cred ca e valabil si pt.Romania)

Depinde ce scrie in contractul de inchiriere.
Apropo ,
Daca RIAL nu a fost niciodata proprietar de drept si a gestionat abuziv acele imobile, atunci ... atunci s-ar putea zice ca contractul este nul ..

RIAL va vinde, se va retroceda, sau care e baiul acolo ?


oricum eu zic sa astepti, pana acuma sunt mult prea putine detalii...dar in nici un caz sa nu dai bani la intermediari , lol
Pai mandatarul asta a depus acte de repunere in posesie, deci nu pot spune ca este retrocedare ci mai degraba ca RIAL a administrat abuziv locuinta
Tocmai am aflat de la mandatar ca locuinta in care stau eu a fost inapoiata cu dreptul comun... Nu stiu ce inseamna asta, dar el ma asigura ca nu este nici o marsavie...!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preemptiunea spatiului inchiriat suzit200 suzit200 Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare gratianmucea gratianmucea buna am un ap restituit prin l10 si intabulat,am facut un contr de vinz.,cump de mina in 2012 si am primit avans de 10000e ,restul se va achita la eliberarea ... (vezi toată discuția)