Bună ziua. În 2017 am făcut un contract cu forma RDS pentru internet și cablu TV la un apartament nou închiriat, după câteva luni am renunțat la închirierea apartamentului și totodată la serviciile lor (cel puțin asa țin minte ca am fost și am încheiat contractul), deoarece am plecat în străinătate. Acum după aproape 5 ani de zile am primit la adresa părinților mei înștiințare cum ca nu am plătit serviciile lor și ca voi fi dat în judecata dacă nu o voi face pana la o anumita data. Țin sa precizez ca pana acum nu am primit nimic în toți acești ani cum ca nu as fi plătit sau ca mai am de plătit X... Repet: eu știam deja ca am încheiat contractul. Ce se poate întâmpla acum dacă nu voi plăti și nici nu ma voi prezenta?? Tin sa precizez nu am de gând sa ma mai întorc în România și nici nu am vreun bun pe numele meu acolo. Mulțumesc!
Ai doua posibilitati:
1. Sa le trimiti o scrisoare precum ca de 5 ani esti plecata in strainatate si de atunci nu mai folosesti serviciile lor, trimitandu-le si dovada. Spune-le ca dupa 5 ani datoria- conform legii - se prescrie (la 3 ani). Asta in cazul in care n-ai semnat nici un document de instiintare.
2. Nu intreprinzi nimic, se judeca cauza si dupa trei ani de la pronuntare suma se prescrie - daca judecatorul nu va observa ca "paguba" este prescrisa.
Scriu aceasta fraza si pentru cei ce vor citi.
Asta inseamna sa nu te asiguri cu dovezi pentru orice actiune. Se mai intampla asemenea lucruri la banci, la inchiderea conturilor.