avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Cu cat timp inainte de a pleca in vacanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Cu cat timp inainte de a pleca in vacanta in afara ...

Buna seara. Cu cat timp inainte de a pleca in vacanta in afara tarii cu fetita, pot introduce ordonanta prezidentiala suplinire acord tata, pentru a fi sigura ca voi primi o decizie a instantei in timp?
. Sunt divortata de 4 ani, fetita are domiciliul la mine, autoritate parinteasca in comun cu tatal fetitei, locuim in Romania. Am trimis catre tata documentele care atesta perioada in care voi merge in vacanta cu fetita in afara tarii in luna iunie (bilete de avion achitate, dovada rezervarii cazarii). Din 5 ianuarie nu am primit nici un raspuns din partea lui, nici pro nici contra, nimic. Cat ar trebui sa astept dupa tata, si cand recomandati sa deschid actiune pe calea ordonantei suplinire acord tata pentru vacanta care incepe pe 21.06?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 23:57, 24 Ianuarie 2022
Trebuia deja introdusa actiunea daca veti sa aveti sentinta legalizata pana la data plecarii
Multumesc frumos pentru raspuns.
Doar sa considere Instanta ca este devreme introdusa Ordonanta prezidentiala, si sa o respinga pe motiv ca nu ar intrunii conditia de urgenta.
Nu va trebuie decizia legalizata, se iese și cu sentinta provizorie și cu certificat de greva.asta odata.
Doi faceți ordonanta dar depuneți și fond, și spuneți ca neaveniți răspuns, termenele sunt lungi, deși ordonanta se judecat mai repede și sa fiți sigura ca aveți hartia la vama și sa nu riscați concediul care e in valoare de 1-2000 euro
Cereti in subsidiar ca s a opus suplinirea iesirii din tara ,dar nu in programul de relattii al lui suinirea pe 3 ani sa iesiti cand puteti cu copilul si sa i faceti pasaport, suplinire pe ambele sa nu mai stati la.mila si la mana lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord pt pasaport si iesire din tara cristinastoica876 cristinastoica876 Buna seara, Tocmai am intrat in posesia unei hotarari a unei ordonante presidentiale pt suplinire acord a celuilat parinte fiindu-mi necesara la ... (vezi toată discuția)
Parasirea tari de catre copilul minor maxne maxne Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am o fetita rezultata dintr-o relatie de concubinaj. prin sentinta judecatoreasca sa stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor lary_yssa13 lary_yssa13 buna ziua am si o problema si as dorii un sfat. sunt in divort cu sotul iar in prima instanta s-a stabilit domiciliul fetitei noastre minore de 6 ani la ... (vezi toată discuția)