avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va rog sa-mi răspundeți dacă o adunare generală ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va rog sa-mi răspundeți dacă o adunare generală poate hotări ...

Va rog sa-mi răspundeți dacă o adunare generală poate hotări ca intr-un apartament nelocuit sa figureze o persoana???? Deasemenea un administrator poate sa-și exercite aceasta funcție dacă blocul nu e constituit in asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: mcapata , utilizator 21:47, 16 Ianuarie 2022
Adunarea generala nu are autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Daca apartamentul nu este locuit minimum 15 zile/luna ,asociatia de proprietari nu are dreptul sa impuna la plata persoane
Conform disp L nr 196/2018 administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Daca nu exista asociatie de proprietari,practic nu exista angajator care sa incheie raportul juridic de munca
Multumesc mult pentru răspuns. As dori sa ma mai consiliați ce sa facem în acest caz? Eu personal nu i-am mai plătit administratorului aceste abuzuri, însă acum figurez ca restanțiera, ba mai mult, administratorul a avut tupeul sa îmi trimită o somație prin executor judecătoresc. După cum vad situația, el practic, iși exercita funcția ilegal având în vedere ca nu avem asociatie de proprietari. (Efectiv, nu se dorește acest lucru) Administratorul Nu răspunde la nici o întrebare, ci doar impune anumite calcule făcute și știute doar de el. . Dirijorul principal este constructorul, care deține 4 apartamente în imobili si isi impune pretențiile prin acest administrator. Avem un singur contor pentru tot blocul (de 8 apartamente). Pe acest contor sunt înregistrate atât garajele, scara,liftul, și probabil apartamentele, pentru care exista doar niște contoare mici, repartitoare. Am cerut sa ni se arate facturile (care vin pe numele fiului constructorului domiciliat la alta adresa) dar în ultimul timp nu am mai văzut nimic. Am impresia ca și acolo exista o neregulă. De la Electrica Furnizare mi s-a trimis la cerere o cu totul alta citire de contor. În prezent domiciliază doar 3 familii în bloc și administratorul afișează citiri de pana la 1100 kw. De trei ani asteptam sa se facă racordul pentru ca toți proprietarii sa avem ceasuri proprii. Cu toate acestea, având în vedere acesta situație de provizorat , mai exista și pretenții absurde sau abuzive. Cum pot fi pedepsiți atât administratorul care face jocurile constructorului , dar și constructorul care amână mereu realizarea recordului și ne considera chiriașii lui. El spune ca are acel unic contor și acum firmele ii pretind sume de pana la 20.000 de euro pentru racord. Probabil așteaptă tot de la noi sa plătim și racordul. Noi am achitat corect prețul apartamentelor, și practic am fost mințiți ca totul e în regula. Asteptam cu nerăbdare consilierea dumneavoastră. Cu mulțumiri anticipate.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
mcapata, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ne lamuriti ce putem face in cazul in care constructorul ... mcapata mcapata Va rog sa ne lamuriti ce putem face in cazul in care constructorul blocului nu a mai făcut nimic pentru racordarea blocului la Electrica? Ne aflam in al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ... mcapata mcapata Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne consiliați ce putem face in cazul in care constructorul ... mcapata mcapata Va rog sa ne consiliați ce putem face in cazul in care constructorul blocului nu face racordul la Electrica? Au trecut aproape 3 ani și avem și la ora ... (vezi toată discuția)