avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. Există vreo posibilitate să se schimbe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. Există vreo posibilitate să se schimbe prenumele ...

Bună seara. Există vreo posibilitate să se schimbe prenumele unui băiat de 20 de ani din Costel în Costi? Nu reușește sub nici o formă să treacă peste unele ironizari din perioada liceului. Nu se poate împăca cu numele său. S-a încercat psihoterapia. Ideea este că din ce am aflat nu există un motiv temeinic. Deși există un motiv temeinic. Mulțumiri!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:27, 16 Ianuarie 2022
el poate fi ironizat si daca l-ar chema costi, deci tine de cum se raporteaza el la situatie. El se poate recomanda peste tot costi pe viitor, daca crede ca il ajuta. Doar cand va completa cereri isi va scrie numele din buletin. Pt cine il stiga costel, costel va ramane si daca in buletin il va chema costi
Poate incerca sa schimbe numele pe cale administrativa, temei ar fi in "alte motive intemeiate", unde depinde cum se argumenteaza.
Daca nu i se admite cererea, sa schimbe psihologul, sa faca psihoterapie cu altul.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Sunt total de acord cu gi-jane2. Însă, dacă insistă să-și schimbe prenumele, cred că un raport în urma psihoterapiei din care ar rezulta că situația îi creează băiatului diferite stări psihice negative reprezintă o dovadă a existenței unui motiv întemeiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, nume de familie ContSters337787 ContSters337787 buna seara.am divortat la notar de comun acord.am pastrat numele lui de familie. el doreste sa se recasatoreasca insa viitoarea sotie va fi de acord doar daca ... (vezi toată discuția)
Recuperare nume dupa divort CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am divortat acum 2 ani prin conventie notariala cu minori si i-am lasat numele de familie fostei sotii - acum ... (vezi toată discuția)
Rectificarea numelui tatalui in certificatul de nastere italian al copilului Noemi 2003 Noemi 2003 In anul 2003 s-a nascut fetita. Dupa legea de atunci trebuia sa mergem in tara pentru transcrierea certificatului de nastere. (In consulatele Romane se poate ... (vezi toată discuția)