avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa și teren de la mama la fiice prin donațieBună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa și teren de la mama la fiice prin donațieBună ziua,sunt din Iași mama deține în proprietate o casa ...

Bună ziua,sunt din Iași mama deține în proprietate o casa la tara plus teren moștenite de la părinții ei .Tatăl nostru (suntem 3surori )a decedat.Toate am fost plecate din tara ,eu revenind după 10ani de absenta la casa părintească in 2012 unde am locuit împreună cu fiul meu până anul trecut.In 2013 am cerut mamei sa ne împartă la fiecare dintre surori ce nu se cuvine să îmi pot face o casa in gradina..dar sora cea mare care locuia în Grecia a fortat-o sa nu îmi de-a nimic pe numele meu ,daca doresc sa stau cu copilul in casa părintească,o casa bătrânească fara utilități ori sa plec.Fortata de împrejurări m-am apucat sa renovez casa făcând împrumuturi la bănci ..primind ocazional cate 100...200..300..euro și tot ocazional mai plătea mama manopera unor muncitori.timp de 5ani am făcut sacrificii și casa a ajuns în condiții decente de locuit cu2bai 4cam și toate utilitățile mai puțin gaz că nu e dat în folosință în zona.Pentru că situația era încâlcită mama repetând mereu că degeaba bag bani in casa pt că acolo va locui sora din Grecia,anul trecut m-am mutat in oraș împreună cu fiul la locuința logodnicului meu ,mama rămânând în grija unei vecine plătită de sora din Grecia,eu mergând o data sau de două ori sa ii fac baie mamei și să ii duc câte cv alimente și o duc la spital .Acum a venit de nici o săptămână sora din Grecia și vrea să primească casa cu acte de donație de la mama mea in vârstă de 81ani și o stare de sănătate precară printr-un act de donație,afirmând că va rămâne cu mama sa o întrețină (dar am mai multe motive sa nu cred asta)iar noi celelalte surori sa primim teren in egala măsură.Ma simt ușor nedreptățită că nu mi se recunoaște sacrificiu având documente și martori că renovarea a fost în jur de 10000 euro și suspectez că sunt interese ascunse să obțină f repede actele pe casa ea inca având închiriate doua domicilii in Grecia.Vreau o părere specializată și dacă acel teren primit prin donație îl voi putea vinde și sora care vrea casa va putea fi obligată prin lege să aibă grijă de mama până la moarte personal fara a vinde casa până atunci.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
Baso, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 03:34, 17 Februarie 2022
Mama sa semneze cu sora un contract de intretinere, daca vrea sa aibă siguranta ca va fi ingrijita.
Daca va donează terenul, il veti putea vinde. Poate sa il vanda directsi sa va dea banii scutiti si timp si bani.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)